Artikelbild

Några råd för nyblivna hundägare

Uppdaterad för 3 månader sedan ·

Skötsel

Det är mycket som behöver skötas om – ögon, öron, munhygien, pälsvård och kloklippning. Det är viktigt att ta hand om sin hund för att lägga grunden till en lång och trygg relation.

Hund i bil

I bilen ska hunden sitta fastspänd med säkerhetsbälte eller i bur. Man får inte lämna hunden ensam i bilen under sommaren eller under vintern. Om dessa regler kan du läsa mer här.

Hund

Hundlåda

Försök att organisera allt du använder till hunden i en låda – som till exempel klotång, fästingplockare, bajspåsar, olika sorters kammar. Då kan du enkelt hitta det du letar efter då allt är på samma ställe.

Resa med hunden

För att få ta med hunden på utlandssemestern så måste hunden vara id-märkt, ha giltig vaccination mot rabies och ha EU-pass för sällskapsdjur. För att resa med hunden inom Sverige med bil, tåg eller buss så behöver man inga uppgifter – bara följa de regler som gäller när man åker med hund i buss eller bil.

Träning i miljön

Det finns många olika sätt att hjälpa din hund att känna sig mer trygg i miljön. Försök vänja hunden vid olika typer av miljöer och situationer – som till exempel åka bil, buss, tåg eller hiss. Du kan läsa mer om det här.

Glöm inte försäkring

Om hunden blir sjuk eller skadad kan veterinärvård behövas. Beroende på åkomma kan veterinärvård vara kostnadskrävande. Djurvård är inte subventionerad av staten som sjukvård för människor och därför måste djurägare själva betala alla kostnader om hunden inte är försäkrad. För att förenkla för våra kunder har vi ett samarbete med ICA Försäkring. Hos ICA Försäkring kan du läsa på vad det innebär att ha en försäkring, vad som ingår och välja mellan olika alternativ så att det passar just dig.

ICA Försäkring


Senast redigerad för 3 månader sedan
Skriven av André Andersson