Artikelbild

Välj rätt försäkring

Publicerad för 7 månader sedan ·

Behov av försäkring för din hund

Allvarliga skador eller sjukdomar kan dyka upp när man minst anar det och då är det väldigt bra att ha ett skydd som minskar kostnaderna. 

Det är högst troligt att ni förr eller senare behöver ni besöka veterinären – och det kan bli mer än ett besök.

En faktura från en vistelse på ett djursjukhus blir väldigt snabbt hög. Vi anser därför att det är nödvändigt att ha en hundförsäkring direkt från start så att man inte behöver oroa sig över om man har råd att ta hand om hunden på rätt sätt. 

Vad kostar det?

Kostnaden för en hundförsäkring varierar beroende på olika faktorer såsom ras, ålder, kön, m.m. Men kostnaden beror också på vilken premie du väljer. En högre månadspremie ger dig lägre självriskkostnader och högre maxbelopp för veterinärbesök. Självklart varierar dessa priser mellan olika försäkringsbolag. Har du en billigare försäkring måste du betala mer vid en olycka. 

Som med mycket annat så gäller det att du hittar en försäkring som passar din situation. Till stöd för ditt val så har vi utvecklat Försäkringsguiden. Här får du reda på kostnaden för alla olika försäkringsalternativ från en mängd olika försäkringsgivare och med betyg hämtade från Konsumenternas. Beroende på vad du svarar på ett antal parametrar presenteras månadspremie, maxersättning, självrisk, livförsäkring, m.m. för de olika försäkringsgivarna. Det finns en mängd olika sorteringsalternativ och val (ex.vis. hur stor maxersättning du vill ha) för att förenkla ditt val – och många försäkringsbolag låter dig själv välja självrisknivå.

När du sedan gjort ditt val så kan du enkelt klicka vidare till ditt försäkringsval och köpa försäkringen direkt hos försäkringsgivaren. 

Behov av försäkring när din hund orsakar en skada

En försäkring kan också täcka skador som en hund kan få. Som hundägare är det du som är fullt ansvarig om din hund drabbas av en skada. Det innebär att du är skadeståndsskyldig vid en händelse där din hund är inblandad.

Har din hund förstört något föremål, till exempel knuffat ner en vas eller en TV i golvet i en butik eller hos en bekant, beräknas marknadsvärdet på föremålet och din självrisk dras sedan från detta.

Skadar din hund en annan hund ska försäkringen ersätta rimliga kostnader som uppstår i form av veterinärkostnader och så vidare. Som du förstår så finns det många fördelar och det är en stor trygghet att ha din hund försäkrad. Vi har därför valt att utveckla Försäkringsguiden för att hjälpa alla hundägare i Sverige.

Behov av försäkring vid avel

Har du en hund som är en inkomstkälla – exempelvis genom avel – finns det livförsäkringar att välja för hunden. Det kan gälla om hunden dör eller om den måste avlivas, om hunden blir stulen eller springer bort. Det kan vara en skön och viktig trygghet om du har en hund som du får inkomster från.


Skriven av André Andersson