Artikelbild

Hur mycket tid tar en hund?

Uppdaterad för 3 månader sedan ·

Tid och intresse

Vi tycker att alla som har tid och intresse någon gång i livet borde ha en hund. Delvis för att det är väldigt givande, men också för att få känna en gemenskap så stark som man kan få till en egen hund. Men innan man tar beslutet att köpa en hundvalp så måste man fråga sig själv om man kan ta sig tid till det just då. En hund kräver mycket tid – speciellt när de är valpar. De olika hundraserna kräver olika mycket tid för motion och andra aktiviteter när de är vuxna. Ta därför reda på vad just din hund kan komma att behöva.

Hund

Hur ser ditt liv ut?

Vad har du för framtidsplaner? En hund lever länge och ska vara ens bästa kompis i 10-20 år av ditt liv! Ska jag byta jobb? Kan jag ha med mig hunden på jobbet? Kan jag åka hem på lunchen och rasta? Har jag möjlighet till hundvakt? Försök att ha svar på frågorna i förväg så det inte uppstår problem när du väl har skaffat hund.

Mycket fritid under valpperioden

Den första tiden tillsammans är den som bygger er framtida relation tillsammans. Det är de första fyra månaderna som är kritiska. Därför bör man spendera så mycket tid som möjligt med valpen under den perioden.


Senast redigerad för 3 månader sedan
Skriven av André Andersson