Artikelbild
Överväger du hund?
Tips vid hundköp
Se till att du har tid och intresse

Vi tycker att alla som har tiden och intresset någon gång under livet borde ha en hund, delvis för att det är väldigt givande men också för att få känna en gemenskap så stark som man får till sin egna hund. Men innan man tar det beslutet, att köpa en hundvalp så måste man fråga sig själv om man har tiden till det just då. En hundvalp kräver mycket tid, speciellt när de är valpar. När de är vuxna, så är det beror det på vilken ras man har, och de olika hundraserna kräver olika mycket tid, motion och andra aktiviteter.

Hitta rätt ras för just dig

För att hitta rätt ras för dig, så behöver du göra lite studera lite om rasen som du är intresserad utav.  Vi erbjuder en tjänst som vi kallar Rasguiden, där vi frågar lite frågor om just din situation för att kunna ge tips. Men det är vad vi gör - ger tips, för att du sedan kan studera raserna mer, och se vilken som passar dig bäst. Så därför ha inte för bråttom när du väljer hundras.  Läs på om olika hundraser och deras typiska drag.

Var inte rädd att fråga

Du ska inte vara rädd att fråga uppfödaren om tips och råd, om till exempel foder, skötsel, hälsa, aktivering och mycket annat. Alla seriösa uppfödare hjälper mer än gärna till så att din nya valp ska få ett så bra hem, foder, aktivering, försäkringar och mycket annat.

Se till att alltid kräva godkända papper

När du köper din hund, se då verkligen till att du alltid får rätt godkända papper, och kräv dokument som registreringsbevis, köpeavtal och veterinärbesiktningsintyg ska vara med. Acceptera inte att uppfödaren lovar att skicka dem senare.


 


Redigerad
Skriven av André Andersson för