Artikelbild
Upphämtning och köp
Tillbehör till hunden
Matskål och vattenskål

Se över vad det finns att köpa för mat och vattenskålar. Köp hållbara skålar som är lätta att diska. Om din hund har långa öron så finns det speciella skålar så att hunden inte doppar öronen i skålen när den dricker vatten.

Hundbädd

En hund vill ha en lugn och skön plats där den kan vila. Det kan vara bra att köpa en hundbädd eller en fäll. Det är inget som krävs, men vissa hundar tycker om det. 

Halsband och koppel

Alla måste ha ett koppel, det finns olika sorters koppel, se över vad som finns på marknaden och välj det som passar just din hund bäst, koppel eller sele. Sen så behöver man också ett halsband, ett bra tips är att man kan gravera sitt telefonnummer i en ring och sätta på halsbandet ifall hunden springer bort.

Hundmat

När du köper mat till din hund så är det bra att fråga uppfödaren vad hunden har fått för foder tidigare. Om hundmaten har fungerat så är det smart att fortsätta ge samma foder i fortsättningen också, om man byter mat för ofta så kan hunden bli magsjuk.

Godis

Köp något som du kan belöna din hund med, det är bra att ha när man tränar övningar, tillrop eller lek. Det är också bra att köpa någon rolig leksak som hunden kan tyckas gilla.

Bajspåsar

Detta ska man också köpa, glöm inte att plocka upp efter hunden, det är lag på det i de flesta kommuner. Se til latt ha bajspåsar redo från första dagen!

Tandborste

Man bör borsta sin hunds tänder, så att den inte får problem när den blir äldre. Börja när den är valp så att den vänjer sig direkt, beröm och ge den någon leksak att tugga på efter ni är klara så att hunden ser det som något roligt.

Klotång

Det är också smart att börja med att klippa klorna direkt när de är valpar så att den vänjer sig. Samma sak som med tandborstningen här, beröm och ge den någon godis eller leksak efteråt så att den ser det som något positivt.

Pälsvård

Köp produkter som du kan använda för pälsvård om din hundras kräver detta. Det kan vara allt från hundshampoo till olika typer av borstar.

 


Redigerad
Skriven av André Andersson för