Artikelbild

Dessa tillbehör behöver du till hunden

Uppdaterad för 3 månader sedan ·

Matskål och vattenskål

Se över vad det finns att köpa för mat- och vattenskålar. Köp hållbara skålar som är lätta att diska. Om din hund har långa öron så finns det speciella skålar så att hunden inte doppar öronen i skålen när den dricker vatten.

Hundbädd

En hund vill ha en lugn och skön plats där den kan vila. Det kan vara bra att köpa en hundbädd eller en fäll. Det är inget som krävs, men vissa hundar tycker om det.

Hund som sover

Halsband och koppel

Alla hundar måste ha ett koppel. Det finns olika sorters koppel på marknaden. Se över vad som finns och välj det som passar just din hund bäst – koppel eller sele. Sen så behöver man också ett halsband. Ett bra tips är att man graverar in sitt telefonnummer i en ring och sätter på halsbandet ifall hunden springer bort.

Hundmat

När du köper mat till din hund så är det bra att fråga uppfödaren vad hunden har fått för foder tidigare. Om hundmaten har fungerat så är det bra att fortsätta ge samma foder i fortsättningen också. Tänk också på att om man byter mat för ofta så kan hunden bli magsjuk.

Hund som blir matad

Godis

Köp något som du kan belöna din hund med. Det är bra att ha när man tränar övningar, tillrop eller lek. Det är också bra att köpa någon rolig leksak som hunden kan tyckas gilla.

Bajspåsar

Detta ska man också köpa, glöm inte att plocka upp efter hunden, det är lag på det i de flesta kommuner. Se til latt ha bajspåsar redo från första dagen!

Tandborste

Man bör borsta sin hunds tänder så att den inte får problem när den blir äldre. Börja när den är valp så att den vänjer sig direkt. Beröm och ge den något att tugga på (utan socker) efter ni är klara så att hunden ser det som något roligt.

Klotång

Det är också smart att börja med att klippa klorna direkt när de är valpar så att den vänjer sig. Samma sak som med tandborstningen gäller här. Beröm och ge den någon godis eller leksak efteråt så att den ser det som något positivt.

Borstar och hundschampo till pälsvård

Köp produkter som du kan använda för pälsvård om din hundras kräver detta. Det kan vara allt från hundschampo till olika typer av borstar.


Senast redigerad för 3 månader sedan
Skriven av André Andersson