Collage av hundar

Bakgrund

Idén till tjänsten föddes i slutet av 2017 när en av grundarna skulle skaffa hund. Att hitta en seriös säljare visade sig vara mycket svårare än vad han tidigare trott.

Vi insåg att det behövdes en seriös aktör på marknaden och med anledning av det påbörjades projektet 2018. Vi ville skapa en tjänst som kunde hjälpa både köpare och säljare samtidigt som vi ville minska risken för bedrägerier.

Efter diskussioner med kennlar runt om i landet tog vi beslut att även skapa ett verktyg med fokus på kennelns verksamhet. Vi valde att bland annat samla information, annonser och recensioner på ett och samma ställe. Därigenom förenklar vi vardagen för kennlar samtidigt som vi hjälper köpare att välja just rätt hund.

Vision

Vi vill se en framtid där hundägare kan känna sig trygga med sina köp. Där säljare och köpare smidigt kan träffas, men framförallt även hålla kontakten. Där illegal smuggling av hundar är icke-existerande. Där hundar får leva ett långt och fridfullt liv.

Vi arbetar aktivt med att försöka förbättra hundars samhällsförhållande och livskvalité. Därför har vi valt att skänka en del av vår vinst varje år till Djurskyddet.

Ambitioner

Nedan presenteras några av de ambitioner vi har med vår verksamhet.

Trygga och smidiga försäljningar
Genom att säkerställa identiteten hos våra användare kan båda parter känna sig trygga vid en försäljning.
Underlätta arbetet för kennlar
Att driva en kennel är ingen lätt uppgift. Våra verktyg skall underlätta och modernisera kennelns verksamhet.
Underlätta för hundköpare
Vi skall underlätta för köpare att skaffa rätt hund och att ta hand om hunden
Minska antalet bedrägerier och motverka smuggling
Varje år smugglas minst 600 hundar in i Sverige illegalt. Vår ambition är att spåra säljaren och förhindra utvecklingen.
Främja renrasiga hundar
Andelen blandraser ökar i Sverige. Vi vill hjälpa till att vända den trenden så att hundägare får ökad kännedom om sin hund.
Bistå hjälporganisationer i deras arbete
Vi skänker en del av vår vinst för att främja ett bättre djurklimat i samhället.
Plus många fler!